GrowthHvad er coaching? – Og hvad er en god coach?

Professionel coaching er et stærkt udviklingsværktøj, der er kommet for at blive.

Sørg for, at du vælger en god coach!

Tillid
Det er vigtigt, at det udføres af erfarne, certificerede coaches med erhvervsbaggrund. Endvidere er tillid altafgørende. Coachen skal virke for dig! Og det kan du mærke allerede på første session. Fungerer forholdet mellem dig og din personlige, professionelle coach ikke, sætter vi en anden coach på. Det er essentielt for din proces og dit udbytte. Du fortjener en god coach i dit forløb – og i dit liv – arbejdsmæssigt såvel som privat.

Spørgsmål, der virker
Coaching er bl.a. at stille de rigtige spørgsmål, der får dig til at reflektere, få nye indsigter samt ønske om at forbedre og handle. Det kan også være afklaring omkring de(t) næste skridt i ’den for dig rigtige retning’.

Coaching tager udgangspunkt i dig og din nuværende situation, dine ønsker, behov og mål, du måtte have.

Hvordan foregår det?
Sammen tager vi udfordringer op. Forløbet skal støttes af coachens professionelle menneskekendskab, organisationsindsigt, erhvervserfaring og empati og være bevidst om, at du arbejder hen i mod det ønskede mål og behov. Dertil skal coachen stille en stor værktøjskasse til din rådighed, når du har brug for det – og der, hvor du har brug for det. Du vil erfare, at du arbejder mere målrettet, og at du også mellem sessionerne “rykker”.

Værdifuldt

Coaching er samtaler, spørgsmål, motivation, fokus og arbejde med afklaring, mål, værdier, mønsterbrud, beslutninger. Altsammen med en anerkendende og værdifuld tilgang.

Coaching er værktøjer, teknikker, modeller, metoder, udvikling af færdigheder. Det er resultatorienteret. Coaching er ikke terapi.

En god coach

 • sætter tanker og refleksioner i gang hos dig
 • provokerer dig lidt – rykker lidt ved dine grænser – blot for at sikre, at du når resultater
 • ruller bolden over på din banehalvdel, så du forstår, at det er dit ansvar herfra
 • taler i billeder og metaforer, som får dig til at huske
 • sparrer med dig – lige der, hvor du er og med det, der er relevant
 • fanger kropssignaler, ordvalg, mønstre, hæmmende overbevisninger mm – og hjælper til en bedre vej
 • giver dig de værktøjer, modeller og fif, du har brug for – når du har brug for dem
 • er anerkendende og støttende og hjælper dig og teamet til at blive en succes
 • hjælper dig til nye indsigter og færdigheder
 • stiller de rigtige spørgsmål og giver dig “en passende forstyrrelse”
 • kan være den bedste investering i dig og din karriere – privat og i erhvervslivet

Ansvar og fordeling
Du har ansvaret for dig, dit liv og dine mål og for at tingene bliver gjort. Coachen har ansvaret for at støtte, udvikle og motivere dig i processen med det, der skal til. (I stress sammenhænge har ledelse og HR også en funktion – alt efter stadie. Se stress.)

Hvad kan jeg forvente og hvilken baggrund har coachen
Et forløb hos Veistrup & Co. leveres af dygtige, uddannede, certificerede coaches med bred og lang erhvervserfaring. Endvidere er toolboxen fyldt med og opbygget af anerkendte værktøjer fra diverse management teorier, bøger, kurser, uddannelser, eksperter og guruer på området, samt en god del livs- og coaching erfaring – og kompetencerne udbygges løbende. Du kan forvente en god coach og en, der passer til dig og bringer dig videre til næste niveau.

Som StressCoach er det vigtigt at være bevidst om at gå fra coachingrollen til den støttende, styrende, rådgivende og autoritære partner og ekspert – alt efter hvilke stadier og faser, den stressramte klient er i.

Prøv at tænke over, hvor værdifuldt ordet værdifuldt er… Så når mange af vore klienter fortæller os, at vi har givet dem noget værdifuldt, så ved vi, at vi har gjort en stor forskel.

Eksempler og inspiration
Læs hvad andre har fået ud af coaching, sparring, udvikling her på referencer