Stresscoaching

StressCoaching og StressManagement

Stress er noget, der kan ramme enhver. Stress er kroppens eget forsvarsmæssige beredskabssystem (kamp-flugt), der sætter ind.

Langvarig stress skal tages alvorligt, og der skal gøres noget. Immunforsvaret svækkes. Fysiske symptomer øges, ændringer i adfærd ses og mærkes samt smertefulde følelser kommer til. Endvidere påvirkes de kognitive evner.

Stress er ikke en sygdom, men en overbelastning. En sund reaktion på en usund situation. Og stress er en tilstand.

Krop og psyke har længe givet klienten tegn på det. – Der er desværre mange, der overhører disse signaler. Så øges styrken – og måske mængden – indtil vi enten vælger at gøre noget, eller i værste tilfælde kollapser.

Med samtaleteknik, spørgsmål, vinkler og metoder, gennemgås stresstegnene og stressorerne, og vi spørger ind til livet i sin helhed. Stresscoachen er bevidst om de mange faktorer i de stressende områder. Det kan være ting i privatlivet, dagligdagen, arbejdslivet mm. Herefter afklares på hvilket stadie, den stressramte er. Ud fra dette laves handlingsplan for forløb – evt. med involvering af HR og leder.

Nogle gange er det større tiltag og forløb, der behøves. Men ret ofte er det små kursændringer, nye vinkler og klienternes indsigt undervejs, kombineret med enkle, pragmatiske værktøjer og anderledes måder at tænke på, der gør den store forskel. Der undervises også i stresshæmmende faktorer. Og dette er meget værdifuldt og livsbekræftende.

Du, som klient, tages forsigtigt, kærligt og situationsbestemt gennem disse sessioner med mærkbare resultater til følge.

Vi er her meget bevidste om vores rolle og ansvar som StressCoaches, og indebærer det tiltag med henvisning til læge og/eller psykologer, gør vi det, ligesom vi samarbejder med disse instanser i det videst mulige omfang (og der, hvor det er gavnligt og nødvendigt.) Endvidere veksler vi mellem den coachende tilgang og den rådgivende, vejledende tilgang – alt efter situationen, klienten og stadiet.

Stress skal tages alvorligt – og i tide.

Vi taler om forebyggende og helbredende stress. Jo før vi sætter ind – jo bedre, billigere og mindre smertefuldt.

Livet er da for godt og for kort til stress.

StressManagement er uddannelse og undervisning.

Emnerne og udbyttet går fra at lære deltagerne at spotte de stressede medarbejdere – stressorerne i egen afdeling – over signaler og tegn hos individer og i organsationen – til håndtering af dette, viden om processer og metoder til at få medarbejdere, ledere og afdeling på rette kurs igen. Endvidere får I brugbare fif, øvelser og konkrete eksempler på stresshæmmende ting, der kan indføres.

Undgå sygdom, mathed, stress og udbrændthed. Opnå motiverede, engagerede, energiske og effektive medarbejdere og ledere.

Samarbejder endvidere med en af branchens mest anerkendte og benyttede stresseksperter Majken Matzau og Matzau Erhvervspsykologer om såvel individuelle forløb som kurser, foredrag, undervisning og arrangementer.

Kontakt os for uddybning eller tilbud på undervisning eller workshop.

”Susanne Veistrup har afholdt yderst vellykket stress workshop for hele firmaet og efterfølgende konsulentassistance til indførelse af stresspolitik. Endvidere har Susanne håndteret stressramte medarbejdere på alle stadier med stor indsigt, på en kærlig og samtidig autoritær måde og med fremragende resultater og altid til alles store tilfredshed. Jeg kan varmt anbefale hende til virksomheder og enkelt personer. Det er klart investeringen værd.”
– Per Sørensen, CEO, Colt

”Jeg kan varmt anbefale Susanne Veistrup. Susanne har hjulpet mig gennem et Stressforløb, hvor hun har givet mig en række værktøjer. som jeg har stor gavn af i min dagligdag.”
– Ninna Madsen, Primagaz Danmark A/S

”Susanne is truly a gifted consultant and coach – and any one would benefit from her engaged company as well as her professional work. Susanne is both generous, fun and sharp in her approach to working with stresscoaching – and I highly recommend Susanne within the field of stresscoaching and stressmangement.”
– Majken Matzau, Matzau Erhvervspsykologer og StressEkspert

Se flere referencer og kontakt for mere inspiration.

En kommentar til StressCoaching