Veistrup & Co

Stresscoaching

Genfind din ro og balance

Stress er noget, der kan ramme enhver. Stress er kroppens eget forsvarsmæssige beredskabssystem (kamp-flugt), der sætter ind.

Langvarig stress skal tages alvorligt, og der skal gøres noget. Immunforsvaret svækkes. Fysiske symptomer øges, ændringer i adfærd ses og mærkes samt smertefulde følelser kommer til. Endvidere påvirkes de kognitive evner.

Stress er ikke en sygdom, men en overbelastning. En sund reaktion på en usund situation. Og stress er en tilstand.

Krop og psyke har længe givet klienten tegn på det. – Der er desværre mange, der overhører disse signaler. Så øges styrken – og måske mængden – indtil vi enten vælger at gøre noget, eller i værste tilfælde kollapser.

Med samtaleteknik, spørgsmål, vinkler og metoder, gennemgås stresstegnene og stressorerne, og vi spørger ind til livet i sin helhed. Stresscoachen er bevidst om de mange faktorer i de stressende områder.

Det kan være ting i privatlivet, dagligdagen, arbejdslivet mm. Herefter afklares på hvilket stadie, den stressramte er. Ud fra dette laves handlingsplan for forløb – evt. med involvering af HR og leder.

Nogle gange er det større tiltag og forløb, der behøves. Men ret ofte er det små kursændringer, nye vinkler og klienternes indsigt undervejs, kombineret med enkle, pragmatiske værktøjer og anderledes måder at tænke på, der gør den store forskel. Der undervises også i stresshæmmende faktorer. Og dette er meget værdifuldt og livsbekræftende.

"Du, som klient, tages forsigtigt, kærligt og situationsbestemt gennem disse sessioner med mærkbare resultater til følge."

portrait of stressed businessman at workplace with laptop in office

Livet er da for godt og for kort til stress.

Vi er her meget bevidste om vores rolle og ansvar som StressCoaches, og indebærer det tiltag med henvisning til læge og/eller psykologer, gør vi det, ligesom vi samarbejder med disse instanser i det videst mulige omfang (og der, hvor det er gavnligt og nødvendigt.) 

Endvidere veksler vi mellem den coachende tilgang og den rådgivende, vejledende tilgang – alt efter situationen, klienten og stadiet. Stress skal tages alvorligt – og i tide.

Vi taler om forebyggende og helbredende stress. Jo før vi sætter ind – jo bedre, billigere og mindre smertefuldt.
Stressed businessman.

StressManagement er uddannelse og undervisning.

Emnerne og udbyttet går fra at lære deltagerne at spotte de stressede medarbejdere – stressorerne i egen afdeling – over signaler og tegn hos individer og i organsationen – til håndtering af dette, viden om processer og metoder til at få medarbejdere, ledere og afdeling på rette kurs igen. 

Endvidere får I brugbare fif, øvelser og konkrete eksempler på stresshæmmende ting, der kan indføres.

Undgå sygdom, mathed, stress og udbrændthed. Opnå motiverede, engagerede, energiske og effektive medarbejdere og ledere.

Samarbejder endvidere med en af branchens mest anerkendte og benyttede stresseksperter Majken Matzau og Matzau Erhvervspsykologer om såvel individuelle forløb som kurser, foredrag, undervisning og arrangementer.

Kontakt os for uddybning eller tilbud på undervisning eller workshop.
Stressed businessman.